Site Loader

NMBU holder til i Akershus, nærmere bestemt Ås. Dette er et universitet som er ledende innen sitt felt. Her kan du lære mye om landskap, miljø, biologi, produksjon og biovitenskap. Mye av undervisningen deres fokuseres rundt forskning, noe som gjør at de oppdager nye ting oftere enn du kanskje skulle trodd. På universitetet finner du rundt 1 500 ansatte, noe som er ganske mye med tanke på at de bare har rundt 5 000 studenter. Dette betyr at universitetet sitter på mye kunnskap.

NMBU har en lang historie, med forskjellige navnebytter og ulike sammenslåinger. Gården der NMBU ligger har faktisk gitt navn til selve kommunen – Ås. Selve gården er historisk en viktig bygning og det har blitt foretatt mange utgravninger som har resultert i arkeologiske funn på gården. Dette gjør at Ås har en mye lengre historie enn mange av oss skulle tro. For tiden holder NMBU på å slå seg sammen med Norges veterinærhøgskole, noe som innebærer at Norges veterinærhøgskole skal flyttes til Ås innen 2020.

Hva består NMBU av?

Som de aller fleste universiteter, så består også NMBU av ulike fakulteter. På dette universitetet har de hele sju. Dette er handelshøyskolen, veterinærhøyskolen, fakultetet for realfag og teknologi, fakultetet for miljøvitenskap og naturforvaltning, fakultetet for landskap og samfunn, fakultetet for biovitenskap, og fakultetet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap. Med dette så skjønner du fort at det er mange muligheter når det kommer til studier ved NMBU. Det engelske navnet for NMBU er Norwegian University of Life Sciences.

Når det kommer til bygninger og statuer har også NMBU mange ting som kan rettes fokus på. Selve campusen regnes som den eneste klassiske campusen i Norge. Denne er basert på den engelske modellen, der det finnes mye grøntareal og koselige steinbygninger. Det er derfor mange som elsker følelsen de får når de kommer til NMBU. Parkanleggene rundt omkring universitetet er fylt med minnesmerker, som lett kan sees og forklares. Campusen er lett å bli forelsket i, rett og slett!

Hvordan er det å være student ved NMBU?

Som ved de fleste andre universiteter så har NMBU også et svært aktivt og blomstrende studentliv. Du har kanskje hørt om UKA i Ås? Dette er et populært arrangement arrangert av studenter ved universitetet. Ettersom du mest sannsynlig vil bo på campus når du studerer der, vil du lett bli kjent med andre studenter. Det finnes også mange barer, aktiviteter og konserter som er lett å henge seg med på. Her vil du kunne få mange nye venner og ha det gøy.

Å være student er alltid en utfordring, men det å være student ved et såpass anerkjent universitetet kan gjøre at du finner deg mange nye venner og bekjente innenfor ditt felt. Dette kan garantert hjelpe deg videre på veien inn i arbeidslivet. Studentlivet kan beskrives som godt og undervisningen kanskje enda bedre. Dette er et sentralt universitetet som er anerkjent i hele Norge. Her kan du virkelig få sjansen til å gjøre et dypdykk i et fagfelt du elsker!

Oppsummering

NMBU står for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Det er et anerkjent og statlig universitet som ble grunnlagt i 1859. De har 7 ulike fakulteter som tilbyr god undervisning til sine rundt 5 000 studenter. I tillegg til å ha mange studenter, har NMBU også 1 500 ansatte. Dette betyr at campusen rundt NMBU er svært livlig, og at det alltid er noe som skjer. Dette er et universitetet dedikert til noe av det viktigste innenfor læringen, nemlig den viktige forskningen – også på landbruk.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

June 2019
M T W T F S S
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30